Internationaal podium in Roc Marathon, Van Hoovels eindwinnaar Roc Trophy

rocmp
Met een tiende plaats in de Roc Marathon heeft Kevin Van Hoovels zondag zijn eindzege in de Roc Trophy veiliggesteld. De Britse Mandie James is de eindwinnares bij de vrouwen. De zege in de marathon ging naar de Duitser Simon Stiebjahn en de Zwitserse Ariane Lüthi.

De Roc Marathon, een officiële UCI-wedstrijd, kon uitpakken met een sterk internationaal deelnemersveld. Simon Stiebjahn legde de 83 km door de bossen van Houffalize het snelst af. De Duitser had er 3 uur, 41 minuten en 23 seconden voor nodig. Stiebjahnn, Europees marathonkampioen in 2012, werkte de race af met een gemiddelde van meer dan 23 kilometer per uur!

Op het podium werd Stiebjahn geflankeerd door de Nederlander Robert De Nijs en de Luxemburger Sören Nissen. Emile Verhulst was op de negende plaats, op net geen 10 minuten van Stiebjahn, de eerste Belg. Op 40 seconden van Verhulst legde Kevin Van Hoovels beslag op de tiende plaats.

Belangrijker voor Van Hoovels was dat hij zijn concurrenten in de strijd om de eindzege in de Roc Trophy – de optelsom van het resultaat van de Roc Night van vrijdag, de Roc d’Ardenne van zaterdag en de Roc Marathon van zondag – achter zich hield. Van Hoovels begon met een bonus van 4 minuten op Maxime Latourte aan de slotwedstrijd. In de Roc Marathon had Latourte 16 minuten meer nodig dan Van Hoovels, die dus de oververdiende eindwinnaar werd. Bram Huysentruyt is de nummer 3 in de Roc Trophy.We geven ook nog graag mee dat veldrijder David Van der Poel als 17de finishte in de Roc Marathon.

Bij de vrouwen ging het tussen de Britse Mandie James en de Française Audrey Becco in de strijd om de eindzege in de Roc Trophy. Na een loodzware marathonwedstrijd helde de balans duidelijk over in het voordeel van James, die met een tijd van 6 uur en 27 minuten in de Roc Marathon meer dan drie kwartier sneller was dan de moegestreden Becco.

De dagzege ging naar Ariane Lüthi. De Zwitserse, die in Zuid-Afrika woont, legde de 83 km af in 4 uur, 33 minuten en 48 seconden. Ze zette de Noorse Hildegunn Gjertrud Hovdenak op meer dan 6 minuten en de Duitse Stefanie Dohrn op meer dan een kwartier. Sara Van Peer was de beste Belgische op de vijfde plaats. De overwinning van Lûthi was geen verrassing. Met vijf overwinningen in de befaamde Cape Epic is ze één van de beste mountainbikesters ter wereld.

Deel dit bericht