Ontdek het parcours van de Roc d’Ardenne 2017

BELGIUM MOUNTAINBIKE OTTIGNIES BELGIAN CHAMPIONSHIPS
Van 28 tot 30 april 2017 wordt Houffalize opnieuw 'the place to be' voor de gepassioneerde mountainbiker. Ontdek nu al het vernieuwde parcours.

Meteen na het startsignaal zullen de benen al snel warmdraaien, want de meeste tochten starten met de beklimmingen van de Rue Saint Roch, bij wegfietsers bekend van Luik-Bastenaken-Luik en de La Chouffe Classic. Op de top gaat het rechtsaf en volgt de eerste in een lange reeks pittige afdalingen.

Dwars door de Ourthevallei

De Ourthe kronkelt als een oriëntatiebaken door de parcours van de Roc d’Ardenne. Voor de deelnemers aan de Roc Marathon & Roc d’Ardenne staan er zo maar liefst respectievelijk 6 (!) en 4 river crossings op het programma. Daarnaast laat de Ourthevallei je door middel van ontelbare vergezichten en groene singeltracks kennismaken met het gekende recept van dit 3-daags mountainbikefestival: continue klimmen en dalen! Alle parcours werden ook dit jaar verder gefinetuned onder leiding van lokale bikers. Zo omvat het parcours van de Roc Marathon een prachtige nieuwe passage ter hoogte van La Ferme au Pont.

De finale

De ‘Passerelle de l’Ermitage’ luidt voor alle tochten de finale in en wordt gevolgd door een ultieme klim naar La Roche Plate. Maak je vervolgens met de afdaling van Sertomont klaar voor een finale afdaling van formaat. Aan de kerk van Houffalize krijg je vervolgens de verlossende ‘arrivée’ in zicht!

KEVIN VAN HOOVELS

Topper Kevin Van Hoovels heeft zijn deelname aan de eerste editie van de Roc Trophy bevestigd. De voormalige olympiër heeft zijn focus dit jaar verlegd naar meerdaagse wedstrijden en marathons. Ga jij de strijd aan met Kevin?

Deel dit bericht