Roc d’Ardenne (27-29/04): een heel weekend lang MTB-feest in Houffalize

previewvendredi
Meer dan 3000 mountainbikeliefhebbers verzamelen van nu vrijdag tot zondag in Houffalize. Van absolute wereldtoppers tot absolute genieters. Tijdens Roc d'Ardenne gaan competitie, recreatie en genieten hand in hand.

Het weekend opent vanavond sfeervol met de Roc Night, een 27km lange tocht door de nachtelijke Ardeense bossen. Op dag 2 staat o.a. de Roc d’Ardenne (59 km) gepland die met zijn bijna 1500 deelnemers meteen ook de grootste wedstrijd is. Later die dag komen de Mid Roc (38 km) en de ludieke Rando Roc Rouge Carnaval (25 km) aan bod. Wie deelneemt aan deze laatste kan zich kronen tot le ‘Roi Carnaval’. Spanning en adrenaline staan ‘s avonds op het programma voor een razendsnelle Roc Ruelles, een relay doorheen de straatjes van Houffalize.

Op zondag klinkt om 8u15 het startschot van de Roc UCI MTB Marathon Series, de enige in België waar je UCI-punten kan verdienen. Aan de start staat hier o.a. Soren Nissen, de winnaar van 2015 en 2016, die opnieuw gaat voor de overwinning na zijn afwezigheid vorig jaar. Hier zal hij rekening moeten houden met ‘onze’ Frans Claes die vorig jaar tweede eindigde. Later op de dag gaan de liefhebbers van start in de Roc Marathon en in de toertochten Rando Roc Noire (35km) en de fel gesmaakte La Chouffe Rando Roc Gourmand (26km) met streekproducten aan de bevoorradingen. Voor het tweede jaar op rij kan je ook inschrijven voor een meerdaagse wedstrijd. De Roc Trophy is een officiële etappewedstrijd met de Roc Night, de Roc d’Ardenne en de Roc Marathon. Ook dit jaar is Kevin van Hoovels opnieuw van de partij om zijn trui te verdedigen. Het Pack Fun is voor de recreatieve mountainbiker: Rando Roc Night, Rando Roc Rouge Carnaval, La Chouffe Rando Roc Gourmand.

Voor de allerkleinsten (6-14 jaar) is er de Roc Academy, op zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 waarbij zij een technisch parcours afleggen. Tijdens het Circuit Roc Academy doen zijn een kleine begeleide tocht op het circuit van de Happy Bike Days.

Zelf nog meedoen…?

Deelnemen kan nog. Aanmelden kan gewoon ter plaatse aan de daginschrijvingsstand op de Place de l’Eglise. Sommige tochten lopen al aardig vol dus snel zijn is de boodschap.

…Of gewoon supporteren en genieten van de sfeer?

Niet alleen voor wie zelf fietst is het feest in Houffalize. De hele stad is drie dagen lang ingenomen door kaders, banden, kettingen en al wie daar graag naar kijkt. Elke dag kan iedereen (fietser en toeschouwer) gratis binnenwippen op de Happy Bike Days, een echte MTB-beurs in het centrum van de stad.

Met ruim 3000 deelnemers en wellicht minstens zoveel supporters en sympathisanten wordt het erg druk in en op weg naar Houffalize. De mobiliteit in de stad voor de auto is beperkt en parkeren is er geen optie. Aan de rand van de stad en aan de afritten van de snelweg zijn tal van ruime parkings voorzien en een shuttle brengt iedereen naar het centrum. Een duidelijk mobiliteitsplan, zowel voor deelnemer als toeschouwer, vind je op de website www.rocdardenne.com.

Deel dit bericht