Wynants en Vantornout op podium Roc d’Ardenne

rocard2804res
Wegrenner Maarten Wynants en (ex-)veldrijder Klaas Vantornout zijn zaterdagmiddag respectievelijk tweede en derde geworden in de Roc d'Ardenne. Ze moesten in Houffalize enkel de Nederlander Hans Becking laten voorgaan.

De Roc d’Ardenne, een halve marathon van 59 km met de nodige pittige hoogteverschillen, is met meer dan 1400 deelnemers de populairste proef van het MTB-weekend in Houffalize. Door het droge weer de voorbije dagen lag het parcours er razensnel bij. Becking vlamde naar de zege met een gemiddelde van meer dan 25 kilometer per uur. De Nederlander had bijna 2 minuten voorsprong op Maarten Wynants, die drie weken geleden nog 36ste werd in Parijs-Roubaix. Voormalig Belgisch kampioen veldrijden Klaas Vantornout finishte als derde in de Roc d’Ardenne op 9 minuten van Becking.

Kevin Van Hoovels, die de Roc Night (27,5 km) van vrijdagavond in de benen had, legde op een half minuutje van Vantornout beslag op de vierde plaats. Van Hoovels mikt voluit op de eindzege in de Roc Trophy, het totaalklassement dat opgemaakt wordt op basis van de uitslag van de Roc Night, de Roc d’Ardenne en de Roc Marathon van zondag. Van Hoovels deed een prima zaak zaterdag, want hij liep nog verder uit op Maxime Latourte (die achtste werd in de Roc d’Ardenne) en Bram Huysentruyt (17de).

Bij de vrouwen ging de dagzege in de Roc d’Ardenne naar Alice Pirard. Zij had meer dan 5 minuten voorsprong op Kristien Achten. Inge Roggen eindigde op 13 minuten als derde. In het klassement staat de Franse Audrey Becco aan de leiding na twee etappes. Spannend blijft het wel, want haar voorsprong op het nummer twee, de Britse Mandie James, bedraagt nog geen twee minuten. 

Wie de Roc d’Ardenne met zijn 59 km iets te veel van het goede vond, kon ook kiezen voor de Mid Roc. Deze wedstrijd over 37 km werd gewonnen door Damien Bynens bij de mannen en Valerie Anita Heeren bij de vrouwen.

Zaterdagavond om 19u 30 gaat de Roc Ruelles van start. Bij deze aflossingsrace komt het er vooral op neer om technisch heel sterk te zijn. Teams van twee moeten een kort parcours in het midden van het dorp afleggen. De duo’s die de meeste afstand binnen een bepaalde tijd afleggen mogen naar de finale. Spectaculaire taferelen verzekerd!

Deel dit bericht