Zeges voor Kielich, Boschker, Jamin en De Vries

debutanten
Timo Kielich heeft tijdens Roc d'Ardenne op overtuigende de cross country bij de nieuwelingen gewonnen, Julia Boschker was de beste bij de meisjes en Didi De Vries won bij junioren.

57 nieuwelingen kwamen in Houffalize aan de start voor 3 ronden van 4 km. Timo Kielich nam onmiddellijk de kop voor Carlo Van den Bergh, Laurens Rex ,Tim Van Dijke en Siet Minkema.

In de tweede ronde had Kielich een minuut voorsprong op Rex (de kampioen van Wallonië), die de Nederlander Van Dijke en Bruno Van Duyse voorafging. Van Dijke had af te rekenen met een probleem aan de remmen. In de slotronde kwam Rex ten val. De weg lag helemaal open voor Kielich, die het haalde voor Van Duyse en Van Dijke.

Bij de meisjes nieuwelingen won de Nederlandse Julia Boschker voor Emeline Detillieux. “Ik wist niet waaraan ik me moest verwachten, maar alles is prima verlopen”, legde de winnares uit.

Bij de junioren stond er geen maat op de de Nederlandse Didi De Vries. De laureate van de Wallonia Cup won na een knappe race voor Romy Berend en Lotte Van Thillo. “Ik had meer tegenstand verwacht”, sprak De Vries. “De omloop was fantastisch. Daarom hou ik er zo van om in België te rijden.”

Bij de jonges junioren reed Louis Jamin van start tot finish aan de leiding. In de eerste ronde volgden Arnaud Beeckman, Sven Burger, Marc Bouwmeester en Stijn Siemons in zijn zog. Siemons was de eerste die de rol moest lossen. In de derde ronde bleef Jamin alleen over. Hij won de cross voor Beeckman en Burger.

Deel dit bericht