Praktische info

De praktische info voor Roc d’Ardenne 2023 wordt later systematisch verder aangevuld.

Roc d’Ardenne is het grootste mountainbikefestival van de Benelux en slaat tijdens het weekend van vrijdag 28 april tot en met zondag 30 april 2023 opnieuw zijn tenten op in Houffalize voor een weekend vol mountainbikeplezier.

Onze ingrediënten?  Gevarieerde en uitdagende parcours in en rond MTB-mekka Houffalize. Uitdagend hoor je? Ja, maar toegankelijk voor iedereen want ook dat is Roc d’Ardenne.

En wij…wij beloven je naast fantastische parcours waarbij je je mountainbikehartje kan ophalen, een gezellige en onvergetelijke après-bike met DJ-set en lekkere cateringfaciliteiten in het centrum van Houffalize zodat jij samen met je fietsmakkers of gezin een heerlijk weekend zal beleven op én naast de fiets.

Snel inschrijven loont. Hoe sneller je inschrijft, hoe voordeliger het tarief. Je vindt de tarieven hier .  Trommel je vrienden of familie op voor een leuk en sportief weekendje uit in één van de mooiste regio’s van de Ardennen.

Reis op tijd af zodat je voldoende tijd hebt om je wagen te parkeren, je rugnummer af te halen en je voor te bereiden voor de start.

U kan uw wagen parkeren op 1 van de 3 grote parkings die ter jullie beschikking staan aan de afrit van de autostrade. Deze parkings zijn aangeduid en worden bemand door stewards.

Dit zijn de beschikbare parkings (aangeduid met pijlen):

 1. Sertomont (volg de pijlen vanaf afrit 51 – autostrade E25 komende van Luik of Luxembourg)   
 2. Lycée (toegankelijk vanaf La rue de La Roche N860 en la rue de Libramont N826)
 3. Boven op de Helling van de Saint Roch (toegankelijk van de rue de Bastogne N30 & rue Saint-Roch)


In het centrum van Houffalize is de mobiliteit beperkt en is er geen parking beschikbaar is.

Komt u met vrienden of familie naar Roc d’Ardenne en maakt u er een leuk uitje van?

TOERISME HOUFFALIZE

Een overzicht van alle overnachtingsmogelijkheden is terug te vinden via de Dienst Toerisme van Houffalize. Klik hier.

Deelnemers met een camper die niet op een camping gaan staan, kunnen vanaf donderdagavond 27 april terecht op de parking aan het voetbalplein.
Adres: Rue Saint-Roch 106, 6660 Houffalize (bovenaan Saint-Roch, aan het voetbalplein)

Iedereen die individueel is ingeschreven voor 5 april en waarvan het e-mail adres correct werd ingevuld tijdens de registratie, zal uiterlijk 1 week voordien een persoonlijke e-mail ontvangen met daarin zijn rugnummer. Met het mailtje kan je tijdens Roc d’Ardenne je kaderplaatje afhalen aan de inschrijvingsstand.

Indien je je hebt ingeschreven na 5 april, dan heb je na je inschrijving een e-mail ontvangen met een e-ticket. Gelieve dit e-ticket uit te printen en mee te brengen naar Houffalize. Je rugnummer wordt dan ter plaatse toegekend.

Deelnemers aan de UCI wedstrijd krijgen hun nummer pas ter plaatse toegekend.

Openingsuren inschrijvingsstand Roc d’Ardenne, Place de l’Eglise, 17 (Houtopia):

 • Vrijdag 28 april: 16u00 – 21u00
 • Zaterdag 29 april: 7u00 – 21u00
 • Zondag 30 april: 6u30 – 13u35


Belangrijk:
 

De controle van de licenties voor de deelnemers aan de UCI Mountainbike series wedstrijd gebeurt op zaterdag tussen 16u en 20u.

Er is geen licentiecontrole op zondagochtend.

Belgen zonder jaarvergunning die nog wensen deel te nemen aan de officiële UCI Mountainbike Series wedstrijd en nog een dagvergunningen wensen aan te kopen, kunnen dat onder volgende woorwaarden:

 1. enkel indien de UCI Marathon nog niet volzet is,
 2. enkel op zaterdag tijdens de openingsuren van de licentiecontrole (16u-20u). Het is niet mogelijk om de dag van de Marathon zelf nog in te schrijven voor de UCI MTB marathon series.

Buitenlanders zonder vergunning moeten, op voorhand, bij de nationale federatie van hun land een dagvergunning kopen. Zij kunnen geen dagvergunning ter plaatse kopen.

Kleedkamers en douches voor deelnemers zijn beschikbaar in de sporthal, Hall Omnisport, Cours de L’Abbaye in Houffalize (200 meter voor de aankomstlijn).

De Gemeente Houffalize stelt de ‘Camping du Viaduc’ in Houffalize uitzonderlijk ter beschikking van de deelnemers die wensen te kamperen (water, elektriciteit en douches beschikbaar).

Voor alle vragen en om te reserveren, gelieve contact te nemen met Florence Caprasse via florence.caprasse@houffalize.be

Mavic

De organisatie voorziet technische bijstand op de stand van MAVIC op de Place de l’Eglise en technische bijstand op het parcours. Deze laatste bestaat uit standaard pechverhelping zoals versnellingen regelen, versnellingskabel plaatsen, kettingolie geven, een vork bijpompen met lucht,….

Fox

Ook dit jaar zullen technici van Fox aanwezig zijn op de Roc d’Ardenne (Place de l’Eglise) om technische assistentie te verlenen aan de vering van deelnemers aan de verschillende wedstrijden. De technische assistentie van Fox bestaat voornamelijk uit het bijwerken en afstellen van mountainbikeveringen en ze zullen persoonlijk advies geven om de prestaties van de vering te optimaliseren en je rijervaring te verbeteren.

Grondig nazicht op voorhand

We adviseren alle deelnemers om vóór deelname aan Roc d’Ardenne hun fiets GRONDIG te laten nazien bij hun fietsenmaker. Steek zeker een stel reserve remblokjes op zak en eventueel een nieuwe derailleurhanger (een pad, waar de achterderailleur aan gemonteerd is). Onze techniekers weten uit ervaring dat bij breuk dit onderdeel wellicht niet meer in de plaatselijke fietsenhandel te verkrijgen zal zijn. Bovendien bestaan er honderden uitvoeringen van die onderdelen en hebben zij deze niet standaard op zak.

In het centrum van Houffalize zal de winkel « Houffa Bike » (Avenue de la Gare 23, 6660 Houffalize / 0498 36 34 14) ook geopend zijn tijdens de 3 dagen van Roc d’Ardenne van 8:00 tot 18:00. Hier kan je klein materiaal kopen of een reparatie laten uitvoeren.

Een verwittigd mountainbiker is er 2 waard.

We adviseren alle deelnemers om voor aanvang van Roc d’Ardenne de app 112 te downloaden op hun mobiele telefoon, én de registratie te doen binnen de app. Op die manier kan men u, bij een eventuele panne of een ongeval, makkelijker localiseren.

Je kan de app downloaden via Google Play op de App Store.

Wie voor de Roc Gourmand heeft gekozen, maakte een hele goeie keuze! Tijdens deze tocht van 27 km bieden wij op de 4 bevoorradingen de lekkerste lokale specialiteiten aan.

Met dank aan Coeur de l’Ardenne.

Bekijk de producten >>

Er werd een eerste planning gemaakt voor de podia. Deze zijn helaas sterk afhankelijk van factoren zoals het weer. Onderstaande timing kan dus nog sterk wijzigen.

Indien je denkt in aanmerking te komen voor het podium, hou je dan tot +- 45 min na aankomst beschikbaar en vooral:l luister goed naar de speakers die het exact uur zullen communiceren:

Vrijdag 28/04

 • Roc Night Hommes – 22u30
 • Roc Night Femmes – 22u32
 • Trophy hommes – etape 1 – 22u34
 • Trophy femmes  – etape 1 – 22u36

Zaterdag 29/04

 • Roc d’Ardenne Hommes – 12u00
 • Roc d’Ardenne Hommes Beloften – 12u02
 • Roc d’Ardenne Hommes Masters – 12u04
 • Trophy hommes etape 2 – 12u06
 • Roc d’Ardenne Femmes – 12u30
 • Roc d’Ardenne Femmes Beloften – 12u32
 • Roc d’Ardenne Femmes Masters – 12u34
 • Trophy femmes > etape 2 > 12u36
 • ROC Ruelles – 22u30

Zondag 30/04

 • UCI Big Roc Marathon Hommes > 12u30
 • UCI Big Roc Marathon Hommes Beloften > 12u32
 • UCI Big Roc Marathon Hommes Masters > 12u34
 • Trophy hommes > final > 12u36
 • Marathon Hommes à 12u38
 • UCI Roc Marathon Femmes > 13u00
 • UCI Roc Marathon Femmes Beloften > 13u02
 • UCI Roc Marathon Femmes Masters  > 13 u04
 • Trophy femmes > final > 13u06
 • MID ROC Hommes – 15u45
 • MID ROC Femmes – 15u47