Roc Night gewonnen door Cara, Van Hoovels eerste leider in Roc Trophy

roc
Remi Cara heeft de Roc Night gewonnen. De Belg haalde het voor Kevin Van Hoovels en de Fransman Maxime Latourte tijdens de openingstocht van de Roc d'Ardenne Trophy.

De vrijdagavond is bij Roc d’Ardenne traditioneel de Roc Night, waarbij de mountainbikers zich in het donker een weg banen enkel voorzien met een fietslichtje. De deelnemers konden kiezen tussen de competitieve Roc Night en de rustigere, niet-competitieve Rando Roc Night. Beiden gingen over hetzelfde parcours van 27,5 kilometer met ruim zeshonderd hoogtemeters.

De Roc Night werd uiteindelijk een prooi voor Cara. Op het podium in Houffalize werd hij geflankeerd door Van Hoovels en Latourte. Van Hoovels is de eerste leider in de Roc Trophy, gevolgd door Latourte en Adrien Guilmin. Bij de dames won Fanny Van Maanen voor Mandie James en Audrey Becco.

Het zwaartepunt in de Roc d’Ardenne ligt op zaterdag en zondag, met eerst een Roc d’Ardenne van bijna zestig kilometer en op zondag een marathon van meer dan tachtig kilometer mountainbiken.

Deel dit bericht