1200 mountainbikers rijden een loodzware Roc Marathon

SBErocmarathon
Tijdens de overgang van april naar mei staat in Houffalize de derde editie van Roc d'Ardenne op het programma. Zaterdag werd de Roc Marathon gereden. Meer dan duizend deelnemers daagden op om het loodzware parcours te trotseren

1200 deelnemers trotseerden het 83 kilometer lange parcours in de Ardennen. De wedstrijd stond open voor zowel vergunninghouders als voor niet-vergunninghouders. Om 8u15 gingen de vrouwen met een vergunning voor de UCI mountainbike marathon series van start, de mannen waren omstreeks 9u aan de beurt. Nadien volgden er nog drie massastarts voor de deelnemers zonder licentie.

De weergoden hielden afgelopen week flink huis in het zuiden van ons land. De mountainbikes kregen dan ook met een loodzwaar parcours af te rekenen. Zaterdag bleef het weliswaar de ganse tijd droog tijdens het evenement, maar het parcours was reeds gekenmerkt door zeer veel modder. Dat leverde de nodige opgaves op

Bij de mannen ontstond er een kleine kopgroep, waaruit de latere winnaar zou ontsnappen. De Noor Soren Nissen (Racing Team STE) kwam uiteindelijk als eerste over de finish. Hij legde het parcours af in 3:51:51 en zat zo maar liefst 20 minuten langer in het zadel dan de winnaar van vorig jaar. Een gevolg van de loodzware omloop. Sacha Weber (BQ Cycling Team) eindigde op meer dan twee minuten als tweede. Een straffe prestatie, want de Duitser reed een hele poos zonder zijn zadel en was misschien wel de beste in de koers. Zijn landgenoot Tim Böhme (Team Bulls) vervolledigde het podium.