2015: Frankrijk boven in Roc d’Ardenne

rocccc
De twee eerste dagen van de Roc d'Ardenne was het vrij droog, maar op de slotdag viel die wel bij bakken uit de hemel. En dat tot tevredenheid van Octavien Maillard, winnaar van de proef op zondag.

De tocht over 55 kilometer was de laatste proef van dit weekend voor de liefhebbers van de mountainbike.Octavien Maillard, afkomstig van de Franse regio Rhone-Alpes, was vorig jaar derde in 2u08′.

Dit jaar deed hij er ruim 20 minuten langer over, maar dat volstond voor de zege. ‘Ik was blij met de regen, waardoor het parcours er nog uitdagender bij lag’, zei hij. Maillard had amper 30 seconden voorsprong op zijn landgenoot Alexis Lespinasse. De derde plaats was voor de Duitser Mathias Frohn.

In het totaal stonden er in het weekend meer dan 1.000 Fransen aan de start. En met resultaat. Bij de vrouwen haalde Laura Metzer, eerder al op het podium van de cross-country, het. ‘Ik reed relaxed rond omdat het parcours modderig was en ik een beetje vermoeid was na de wedstrijd van vrijdag die mij hoofddoel was’, zei ze.

Zij haalde het voor Jacqueline Lambert en de Engelse Kathy Syncock, die van ver terugkwam na een mooie race tegen de klok.

Deel dit bericht