Al 1000 inschrijvingen voor Roc d’Ardenne, Ook Sven Nys neemt deel

2_17023954_svenroc
Op 2,3 en 4 mei staat Houffalize volledig in het teken van de Roc d'Ardenne. Gepassioneerde mountainbikers kunnen zich dan drie dagen lang uitleven op de beste mountainbikeparcours van België. Ook wereldkampioen veldrijden Sven Nys neemt deel.

De inschrijvingen voor dit unieke mountainbikefestival openden half december en amper een maand later staat de teller al op meer dan 1000 inschrijvingen. Dat bijna de helft daarvan uit Frankrijk komt, hoeft niet te verbazen. Het van oorsprong Franse Roc d’Azur, dat aan de basis ligt van Roc d’Ardenne en dat dit jaar voor de 30ste maal plaatsvond, kent groot aanzien in Frankrijk en doet vele Franse mountainbikers afzakken naar dit nieuwe mountainbikefestival in België.

Het programma van Houffalize wordt binnenkort ook uitgebreid met een Roc Tandem. Deze discipline is misschien nog niet zo gekend in België, maar na verschillende en herhaaldelijke aanvragen van Franse mountainbikers zal de ‘Roc Tandem’ worden toegevoegd aan het programma op zaterdag. Voorts staan ook op het programma: de Roc Marathon, een Roc halve marathon, een cross-country ism Euregio Bike, een Roc Enduro, een Rando Roc Noire en Rando Roc Rouge, een kids Roc, een Roc Ruelles door de straten in het centrum,…

Kersvers Belgisch kampioen en regerend wereldkampioen cyclocross, Sven Nys, heeft een deelname aan de XCO-wedstrijd op vrijdag 2 mei op zijn programma gezet. “Ik kijk er enorm naar uit om op het fantastische parcours van mountainbikeparadijs Houffalize aan de slag te kunnen gaan. Deze wedstrijd past perfect in mijn opbouw naar de wereldbekerwedstrijden in de maanden mei en juni.”

Daarnaast kunnen de nieuwste mountainbikemodellen getest worden tijdens de Happy Bike Days, die ook van 2 t.e.m. 4 mei gehouden worden in samenwerking met O2 Bikers.

Naast het oer-event Roc d?’zur, met 20.000 deelnemers in 2013, staat dit jaar voor het eerst ook Roc Paris op het programma (28-30 maart) met reeds 2000 inschrijvingen en de tweede editie van Roc des Alpes in La Clusaz (13-15 juni), waarvan de inschrijvingen net geopend zijn. Wie wil deelnemen aan Roc d’Ardenne wacht best niet te lang, het aantal deelnemers is immers gelimiteerd.

Deel dit bericht