Ghita Michiels imponeert: ‘De vorm begint te komen’

BELGIUM MOUNTAIN BIKE RACING UCI WORLD CUP HOUFFALIZE
Ghita Michiels heeft bij de vrouwen indruk gemaakt in Roc d'Ardenne. Bart De Vocht won de wedstrijd bij de beloften, Gerrit Delfosse en Kurt Tempst pakten de zege bij de Masters.

Op een erg technisch parcours nam de Nederlandse Anne Terpstra het initiatief voor Michiels en de Nieuw-Zeelandse Sheppard. Michiels stak het twee in de eerste vier rondes voorbij en bouwde daarbij een voorsprong van meer dan twee minuten op.

Achter haar barstte de strijd om de tweede plaats los, maar Terpstra slaagde er uiteindelijk in weg te rijden van Sheppard. Alice Pirard finishte als vierde voor Laura Metzler

“Ik had het in het begin lastig omdat ik niet goed voorbereid was en pijn aan de rug had”, zei Michiels. “Nadien voelde ik me beter en kon ik mijn voorsprong vasthouden. De vorm begint te komen en dat is goed met de belangrijke wedstrijden die er aan komen.”

Alicia Frank, die als zevende over de streep reed, was de beste belofte bij de vrouwen. Ze had meer dan vijf minuten voorsprong op Steffi Derveaux.

Die dag werd geopend door de Masters 1 en 2. Zij werden gewonnen door respectievelijk Gerrit Delfosse en Kurt Tempst.

Delfosse nam meteen een mooie voorsprong en gaf die niet meer af. Na de eerste ronde had Roan Windmolders Benny Houben en Maikel Goovaerts ingehaald. Kris Henderieckx en Peter Douha maken de top vijf compleet.

In de Masters 2 nam Ronny Geerts het initiatief maar in de loop van de eerste ronde was het Tempst die de leiding overnam. André Février streed lang mee voor een podiumplek maar zag hoe Danny Derveaux nog met de eer ging lopen. Vincent Brasseur vervolledigde de top vijf.

Na de race bij de elite was het de beurt aan de beloften bij de mannen. Belgisch kampioen Bart De Vocht nam de beste start en pakte al snel een voorsprong van 35 seconden op Kevin Panhuyzen. De posities veranderden niet meer, maar de kloof bleef wel groeien. Didier Baets strandde op de derde plaats, Pieter Geluykens was vierde.

“Iedereen verwachtte veel van mij en de druk was groot”, zei De Vocht. “Het was geen gemakkelijk overwinning, maar ik ben blij dat ik vandaag heb kunnen reageren.”

Deel dit bericht