Jimmy Tielens soleert naar zege in Masters 1-reeks

Jimmy Tielens heeft de Masters 1-reeks XCO op de Roc d'Ardenne in Houffalize gewonnen, het Mekka van het mountainbiken. Hij hield Gerrit Delfosse achter zich.

Een waterachtig zonnetje scheen over de vallei van de Ourthe, maar het parcours was nog steeds erg glad en technisch. De bikers moesten 4 ronden van telkens 4 km afleggen. Gerrit Delfosse nam de beste start, maar zag in ronde 2 Jimmy Tielens aansluiten. In de volgende ronde maakte Tielens het verschil.

“Mijn eerste ronde was niet erg goed,” aldus Tielens, die zijn tweede overwinning van het seizoen pakt in de Benelux Cup. “Maar ik wist dat ik beter op de technische gedeelten was en wachtte op het juiste moment om een verschil te maken dan heb ik geprobeerd om de kloof uit te diepen. Het parcours is absoluut fantastisch.”

In de Masters 2-reeks ging de zege naar Peter Douha voor de Nederlander Maikel Govaarts. Kurt Tempst had een mindere dag na zijn valpartij tijdens de training op donderdag. In de Masters 3 was Ronny Geerts de snelste en behendigste deelnemer van het pak. In de Fun-catogerie was Jeroen Van de Vijver aan het feest. Hij haalde het voor Sam Malfliet.

Deel dit bericht