Niets te doen aan Stirnemann

2_01044616_Stirnemann
De Zwitserse Kathrin Stirnemann heeft brandhout gemaakt van de concurrentie tijdens de Cross Country voor dames op de eerste dag van de Roc d'Ardenne in Houffalize. Stirnemann won met ruime voorsprong voor de Nederlandse Anne Terpstra. De Française Laura Metzler werd derde.

De wereldkampioene sprintafvalling nam in de eerste ronde meteen de leiding. De Nederlandse Annemie Worst. Alice Pirard was terug te vinden op de derde plaats voor Laura Metzler, Anne Terpstra, Marlo Koevoet, Britt Van de Boogert en Alicia Frank. Voor Petra Mermans moest de rol lossen omwille van kettingproblemen.

In de derde ronde gingen Terpstra en Metzler en voorbij Pirard. Terpstra rukte vervolgens op naar de 2de plaats. Ook Sabrina Enaux kwam haar mengen in de strijd om de top-5 en snelde Pirard voorbij in de laatste ronde.

Op het van de 5 lussen van 4 km had Stirnemann meer dan een minuut voorsprong op Terpstra. “Ik wist dat ik op dit zeer technische parcours sterk ging zijn, maar winnen is nooit makkelijk. Het is essentieel om de concentratie niet te verliezen op dit moeilijke parcours.  Maar toch is het parcours hier zo mooi! Ik hoop dat hier ooit opnieuw een manche van de Wereldbeker zal plaatsvinden”, aldus Stirnemann.

Deel dit bericht