Olivier Bruwiere wint Roc Enduro

1ROC
De meest tot de verbeelding sprekende proef op de tweede dag van Roc d'Ardenne was de Roc Enduro. Een pittige tocht van 35 km waarbij een aantal afdalingen getimed werden.

Winnaar van de Roc Enduro was Olivier Bruwiere. Hij had na een bijzonder spannende wedstrijd 5 seconden voorsprong op Jeff Luyten. Voor de laatste van 7 specials bedroeg het verschil tussen de twee amper 2 seconden. 

Bruwiere was in drie specials de beste en werd twee keer tweede. Die regelmaat stelde hem in staat twee mindere resultaten – in de eerste en vooral in de vijfde special – uit te vlakken. Luyten en Grégory Masson, die globaal derde werd, wonnen elk één special.

De rest van de dag stond in het teken van de cross-country. Bij de nieuwelingen kwamen een zeventigtal mountainbikers aan de start. De wedstrijd werd gewonnen door local hero Remi Cara.

Cara kende het parcours uiteraard als zijn broekzak en wist dat het belangrijk was een goede start te nemen. Voor zijn talrijk opgekomen supporters maakte Cara er een ware demonstratie van. Hij haalde het met grote voorsprong voor Tom Van Ingelgom en de Fransman Lorenzo Serres.

Bij de meisjes was de Nederlandse Maria Koevoet de laureate. Zij had een voorsprong van 6 seconden op Halley Batten. Emeline Detilleux vervolledigde het podium.

De Nederlanders namen een bliksemstart bij de junioren jongens, maar enkel Nederlands kampioen Milan Vader hield het vol tot het einde. Onze noorderbuur werd op het podium geflankeerd door twee Belgen: Wout Alleman en Niels Derveaux. Kenneth Coomans werd ondanks een lekke band mooi vierde.

“Ik had het parcours niet verkend, maar ik kon lange tijd het ritme van de koers bepalen”, legde Vader uit. “Alleen op het einde niet. Toen moest ik echt versnellen omdat Alleman sterk aan het terugkomen was.” 

De MTB-dag in Houffalize was begonnen met een XCO Fun. In categorie A ging Nick De Vries aan de haal met de overwinning, voor Sam Malfliet en Jeroen Van de Vijver. In categorie B was de Zwitser François Breitler de beste voor Tim Heynen.

Deel dit bericht