Parcours staat online!

parcoursroccover
Heet van de naald: onze vernieuwde parcours voor de editie 2018 zijn zonet vrijgegeven op onze website!

Meteen na het startsignaal zullen de benen al snel warmdraaien, want de meeste tochten starten met de beklimmingen van de Rue Saint Roch, bij wegfietsers bekend van Luik-Bastenaken-Luik en de La Chouffe Classic. Op de top gaat het rechtsaf en volgt voor de eerste in een lange reeks pittige afdalingen.

Dwars door de Ourthevallei

De Ourthe kronkelt als een oriëntatiebaken doorheen het parcours van de Roc d’Ardenne. Voor de deelnemers aan de Roc Marathon & Roc d’Ardenne staan er zo maar liefst respectievelijk 6 (!) en 4 river-crossings op het programma. Daarnaast laat de Ourthevallei je door middel van ontelbare vergezichten kennismaken met het gekende recept van dit 3-daags mountainbikefestival: continu pittig klimmen en dalen! Alle parcours werden dit jaar verder gefinetuned onder leiding van lokale bikers. Zo slaagden zij er in om nog wat extra singletracks toe te voegen. In het parcours van de Roc Marathon staken ze een prachtige nieuwe passage ter hoogte van La Ferme au Pont.

En de parcoursen van de Roc Night en de Rando Roc Gourmand werden extra onder de loep genomen en werden een pak aantrekkelijker.

De finale

De prachtige ‘Passerelle de l’Ermitage’ luidt voor alle tochten de finale in en wordt gevolgd door een ultieme klim naar La Roche Plate. Maak je met de afdaling van Sertomont klaar voor een finale afdaling van formaat, los van welke afstand jij dan gereden hebt. Aan de kerk van Houffalize krijg je vervolgens de verlossende ‘arrivée’ in zicht!

Wie wil deelnemen, wacht best niet te lang met inschrijven want het aantal deelnemers is beperkt.

Veel succes nog met de voorbereidingen! Afspraak op vrijdag 27 april in Houffalize!

Deel dit bericht