Roc d’ Ardenne: een beetje Roc d’Azur in Houffalize

Roc d'Ardenne vindt dit jaar voor het eerst plaats en belooft één van de grootste mountainbike festivals van België te worden.

Roc d’Ardenne maakt deel uit van de reeks mountainbike evenementen uit de ROC-reeks. Aan de basis hiervan ligt de Roc d’Azur, het mekka van de mountainbikeliefhebber, dat dit jaar voor de 30ste maal plaatsvond. Met zijn 20.000 deelnemers en meer dan 25 nationaliteiten is dit zonder twijfel het grootste mountainbikefestival van de wereld. Naast Roc d’Azur, Roc des Alpes, Roc des Andes en Roc Paris is er nu dus ook…Roc d’Ardenne.

In het weekend van 2-3-4 mei kan je als MTB-fan terecht in Houffalize op tal van parcours met voor ieder wat wils! Zo zal er o.a. een ROC Marathon, 1/2 marathon en Enduro parcours uitgetekend worden. Maar ook de meer avontuurlijke MTB’ers vinden een kolfje naar hun hand, nl. de ROC Ruelles. Dit is een aflossingswedstrijd voor teams van 2 renners door de smalle straatjes van Houffalize. Voor wie op zoek is naar een rustige toertocht hebben we de Rando ROC noire (+/- 35km) en de Rando ROC rouge (+/- 20km) voorzien. Ook de allerkleinsten zullen hun kunstjes kunnen tonen tijdens de Kids ROC.

In het kader van Roc d’Ardenne, vindt ook Happy Bike Days plaats, een organisatie van O2Bikers. Met veertig exposanten en meer dan 500 testbikes zijn de Happy Bike Days ongetwijfeld de grootste MTB outdoorbeurs van de Benelux.

 

Deel dit bericht