Roc d’Ardenne komt terug. Schrijf je nu in!

Roc15Cover
Roc d'Ardenne komt terug naar Houffalize! Na een succesvolle eerste editie, vindt op 1, 2 en 3 mei 2015 dit mountainbikefestival voor gepassioneerde mountainbikers opnieuw plaats in Houffalize. Er is voor ieder wat wils! Inschrijven kan vanaf nu.

Roc d’Ardenne vindt dit jaar voor de tweede keer plaats en belooft opnieuw een van de grootste mountainbike festivals van België te worden. Roc d’Ardenne maakt deel uit van de reeks mountainbike evenementen uit de ROC-reeks. Het moederevenement, Roc d’Azur, is jaarlijks met zijn 20.000 deelnemers en meer dan 25 nationaliteiten zonder twijfel het grootste evenement van zijn soort ter wereld. Daarnaast is er ook Roc des Alpes (La Cluzas), Roc Paris en Roc des Andes (Argentinië).

Op de Roc d’Ardenne staan liefst 10 mountainbikewedstrijden op het programma met tal van randactiviteiten in het centrum van Houffalize, dat voor de gelegenheid zal worden omgetoverd tot een waar mountainbike dorp waar het gezellig toeven zal zijn voor elke fietser.

Op 1-2-3 mei kan je als MTB-fan terecht in Houffalize op tal van parcours met voor ieder wat wils! Zo zal er o.a. een ROC Marathon, een halve marathon (Roc d’Ardenne) en een Enduro parcours uitgetekend worden. Voor de competitiebeesten is er het spannende ROC Ruelles, een aflossingswedstrijd voor teams van 2 renners door de smalle straatjes van Houffalize. Voor wie op zoek is naar een rustige toertocht staan de Rando ROC Noire (+/- 35km) en de Rando ROC Rouge (+/- 20km) op het programma. Beide tochten kunnen ook gereden worden met een mountainbike tandem. De allerkleinsten zullen hun kunstjes kunnen tonen tijdens de Kids ROC.

Nieuw op het programma dit jaar is de aparte wave voor de e-bikers op de Rando Roc Noire. Sportieve gezinnen kunnen met heel de familie deelnemen aan de Roc Famille en voor de bourgondiërs onder ons is de Roc Gourmand, een tocht met streekspecialiteiten op de bevoorrading.

Daarnaast kunnen drie dagen lang de nieuwste mountainbikemodellen getest worden tijdens de Happy Bike Days, i.s.m. O2 Bikers. Professionele mountainbikers gaan aan de slag tijdens de Cross Country wedstrijd op vrijdag 1 mei.

Wie wil deelnemen, wacht best niet te lang met inschrijven want het aantal deelnemers is beperkt.

Om je in te schrijven, klik hier.

Deel dit bericht