Roc Marathon - 28.04.2024

81.9km – 2105m +

Wat?

Een gechronometreerde marathon van 83km voor de geoefende mountainbiker die al wat kilometers in de benen heeft en op zoek is naar een unieke uitdaging. Het parcours combineert het beste van de streek: pittige hellingen, uitdagende singletracks en technische afdalingen, dwars door de prachtige natuur.

Deze wedstrijd is een UCI mountainbike marathon series wedstrijd voor vrouwelijke UCI vergunninghouders. Niet -vergunninghouders (mannen en vrouwen) nemen deel aan de gewone wedstrijd.

BELANGRIJK: bekijk zeker goed het reglement voor de verschillende starturen en de voorwaarden om deel te nemen!

Programma

Roc Marathon – (zondag 28 april)

StartwaveStartuur
UCI dames8u30
Massastart zonder licentie9u00
Massastart 2 zonder licentie9u10

Deelnamepakket

Inbegrepen in je  Roc d’Ardenne deelnameprijs:

 • Exclusief ROC finisher T-shirt (technisch t-shirt)
 • Een uitgebreide lichamelijke verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • 5 bevoorradingen met sportdranken, water, fruit en zoete en zoute snacks.
 • Professionele elektronische tijdsopname
 • Technische bijstand aan de start en op het parcours
 • Medische service
 • Professioneel uitgepijld parcours
 • Bewaakte fietsstalling
 • Free bike wash
 • Kleedkamers en douches


Opgelet: Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje !

Bevoorrading

Voor de Roc Marathon zullen er vijf bevoorradingen voorhanden zijn. De organisatie voorziet in en ruim assortiment aan dranken en voeding. Deze plaatsen zijn per auto bereikbaar voor toeschouwers en begeleiders. Voor de mensen die onderweg willen gaan supporteren zal een plannetje hiervan later op de website komen en beschikbaar zijn aan de helpdesk.

Reglement

De Big Roc Marathon draagt het officiële label van MTB Mountainbike Series.

Indien je deelneemt aan deze tocht met een e-bike gebeurt er wel een tijdsregistratie maar word je niet opgenomen in het klassement.

Deelnemers aan de UCI Mtb Marathon Series moeten:

 • minsters 19 jaar oud zijn (geboren in 2005 of vroeger)
 • over een geldige UCI vergunning beschikken. Dit wil zeggen:
  • een jaarvergunning
  • ofwel een dagvergunning van hun eigen nationale federatie.

De UCI code zal gevraagd worden bij de inschrijving en de licentie wordt ter plaatse gecheckt op de dag vóór de wedstrijd (zie verder). Er zijn geen minimum aantal UCI punten vereist.

Dames met de Belgische nationaliteit en zonder jaarvergunning kunnen nog aan de officiële wedstrijd deelnemen door ter plaatse een dagvergunning te kopen van de FCWB, mits opleg van 5 Euro.

Aankopen van dagvergunningen, indien de UCI Marathon nog niet volzet is, is enkel mogelijk op zaterdag 27 april tijdens de openingsuren van de licentiecontrole (zaterdag 16u – 20u). Het is niet mogelijk om op zondag, de dag van de marathon zelf nog in te schrijven voor de UCI mtb marathon series.

Dames met een andere nationaliteit en zonder vergunning moeten, op voorhand, bij de nationale federatie van hun land een dagvergunning kopen. Zij kunnen geen dagvergunning ter plaatse kopen.

De controle van de vergunningen zal doorgaan op zaterdag 27 april van 16-20u. Er is geen vergunningcontrole op zondagmorgen.

Wie niet wil deelnemen aan de UCI wedstrijd, zal kunnen starten in de massa-wedstrijd om 9.00u. Indien de wedstrijd niet volzet is, zal het, voor deze wedstrijd, nog mogelijk zijn om op zaterdag in te schrijven. Hier wordt gestart op volgorde van inschrijving. Wie zich eerst heeft ingeschreven zal dus een betere startplaats krijgen.

Voor de UCI Marathon wordt de tijdsregistratie volgens het gun time principe gedaan. Dit wil zeggen dat de tijd voor de deelnemers begint te lopen bij het startschot.

Voor alle andere waves is de netto tijd van toepassing, dit wil zeggen dat de tijd begint te lopen bij het overschrijden van het controletapijt aan de start.

Er worden geen aparte uitslagen opgemaakt voor de beloften of masterscategorie.

Roc Marathon vrouwen: 575 EUR : 200€ -150€ -100€ -75€ -50€