Schrijf je nu in voor Roc d’Ardenne

Roc d?Ardenne is een gloednieuw evenement voor gepassioneerde mountainbikers, van 2 tot 4 mei in Houffalize. Er is voor ieder wat wils! Inschrijven kan vanaf nu.

Roc d’Ardenne vindt dit jaar voor het eerst plaats en belooft een van de grootste mountainbike festivals van België te worden. Roc d’Ardenne maakt deel uit van de reeks mountainbike evenementen uit de ROC-reeks. Het moederevenement, Roc d’Azur, is jaarlijks met zijn 20.000 deelnemers en meer dan 25 nationaliteiten zonder twijfel het grootste evenement van zijn soort ter wereld.

Op de Roc d’Ardenne staan liefst 8 mountainbikewedstrijden op het programma met tal van randactiviteiten in het centrum van Houffalize, dat voor de gelegenheid zal worden omgetoverd tot een waar mountainbike dorp waar het gezellig toeven zal zijn voor elke fietser.

Roc Marathon
Een ca. 90 km lange tocht voor de mountainbiker die veel kilometers in de benen heeft en op zoek is naar een flinke uitdaging (zowel vergunninghouders als voor niet-vergunninghouders).

Roc d’Ardenne
Een tocht van ongeveer 45 km met de nodige hoogteverschillen maar die het qua kilometers wat beperkter houdt.

Rando Roc Noire
Een toertocht van +/- 35km. Ideaal om op je eigen tempo met vrienden of familie te genieten van de omgeving.

Rando Roc Rouge
Een toertocht van +/- 20km. Ideaal om op je eigen tempo met vrienden of familie te genieten van de omgeving en niet te veel kilometers af te leggen.

Roc Enduro
Een pittige tocht waarbij een aantal afdalingen getimed worden.

Kid Roc
Ook voor de kleinsten voorzien we een aantal leuke parcours aangepast aan hun leeftijd (7/8; 9/10; 11/12 & 13/14 jaar).

Roc Ruelles
Een ludieke aflossingswedstrijd (per 2) in het centrum van Houffalize waarop je op een klein parcours voorzien van de nodige techniciteit, smalle straatjes en pittige bochten binnen een bepaalde tijd zo veel mogelijk toertjes moet rijden.

Cross Country (UCI categorie 1), in een organisatie van Euregio Bike.
Deze wedstrijd is voorbehouden voor vergunninghouders in diverse categorieën op een circuit van iets meer dan 4km op en rond het Hotel Ol Fosse d’Outh. Spectaculaire beklimmingen en dito afdalingen volgen elkaar snel op. De beroemde afdaling van Fosse d’Outh uit de vroegere wereldbeker is in het parcours opgenomen.

Daarnaast kunnen drie dagen lang de nieuwe mountainbikemodellen getest worden tijdens de Happy Bike Days, i.s.m. O2 Bikers.

Wie de Roc-microbe te pakken heeft, hoeft zich overigens niet tot de Roc d’Azur (oktober) en de Roc d’Ardenne (mei) te beperken. In juni is er de Roc des Alpes in La Clusaz en eind maart vindt de eerste editie van de Roc Paris plaats. De Roc d’Ardenne is een organisatie van ASO en Golazo sports.

Aarzel dus niet en schrijf je in via deze link.

 

Deel dit bericht