Sören Nissen wint Roc Marathon UCI World Series in Houffalize

startroc
De Deen Sören Nissen heeft tijdens Roc d'Ardenne in Houffalize net als vorig jaar de Roc Marathon op zijn naam geschreven. De Roc Marathon telt mee voor de UCI World Marathon Series.

Nissen haalde het na een wedstrijd over 82 km met 44 seconden voorsprong op de Duitser Markus Kaufmann en Sven Nys.

“We zijn samen gebleven tot 10 km voor de finish”, deed Nissen het verhaal van de wedstrijd. “Toen de vermoeidheid begon toe te slaan bleven Robert Mennen en ik over. Mennen was naar mijn gevoel sterker, maar ik speelde het slimmer en slaagde erin hem te lossen.”

De Duitser Mennen werd uiteindelijk vierde, Frans Claes vijfde. “Ik reed op kop, maar Sören verraste me met een manoeuver op een cruciaal moment”, legde Mennen uit. “Dit is een heel mooi parcours, vol toekomst!”

Joris Massaer reed lek op een cruciaal moment en verloor zo kostbare punten. Ook Sébastien Carabin reed lek, tot twee keer toe zelfs. Ronald De Becker eindigde in de top-20 en dwingt zo een selectie af voor het WK.

Bij de vrouwen ging de zege naar Alice Pirard. De Belgische marathonkampioene had 2’30” voorsprong op de Zwitserse Milena Landtwing en 6’22” op de Duitse Ann-Katrin Hellstern.

“Het was niet makkelijk om de Zwitserse te verslaan”, legde Pirard uit. “Op een lange klim op 10 km van de meet kon ik haar afschudden. Na mijn mindere prestatie van vrijdag is dit een mooie revanche”, besloot Pirard.

Landtwing erkende de superioriteit van Pirard. “Toen ze aanviel, had ik geen antwoord. Nu hoop ik op een top-10-plaats in het EK volgende week”, sprak de Zwitserse.

Deel dit bericht