Van Hoovels wint eerste Roc Night

rocnightpodium
Roc d'Ardenne, dat is drie dagen lang mountainbikeplezier in en om Houffalize! Vrijdagavond werd de Roc op gang getrapt met de eerste editie van de Roc Night. Kevin Van Hoovels was de beste in deze tocht door het donker.

Voor het eerst stond er een heuse night ride op het programma van de Roc d’Ardenne. Op de sfeervol verlichte Place de L’Eglise gingen vrijdagavond om 21u bij koud maar droog weer 60 mountainbikers van start voor de competitieve Roc Night en 5 minuten later nog eens 90 MTB’ers voor de recreatieve Rando Roc Night.

Kevin Van Hoovels legde het 24 km lange parcours door de feeërieke Ardense bossen het snelst af. De oud-olympiër won de Roc Night na 1 uur en 4 minuten. Van Hoovels had meer dan 2 minuten voorsprong op Julien Delaet, Diego Knöden werd derde op ruim 4 minuten. Leuk weetje: Diego Knöden is een lokaal talent en is de zoon van de schepen van Sport van Houffalize.

De laatste deelnemers waren rond middernacht binnen, maar dat late uur weerhield de meesten er niet van om aan de finish na een prachtige nachttocht nog gezellig te blijven napraten met een lekkere La Chouffe in de hand.

De Roc Night was het eerste onderdeel van de Roc Trophy, die verder nog bestaat uit de Roc d’Ardenne (57 km zaterdag) en de Roc Marathon (zondag 83 km). Een vijftigtal mountainbikers wagen zich aan deze loodzware ‘tripple’, waarin de eindtijden van de drie proeven worden opgeteld.

Deel dit bericht