Voor elk wat wils op Roc d’Ardenne! (VIDEO)

2_30100040__JAJ8311
Zaterdag stonden er naast de Roc Marathon nog enkele leuke proeven op het programma in Roc d'Ardenne. Zo werden ook de Mid Roc, de Rando Roc Rouge, Roc Carnaval, de Kid Roc en Roc Ruelles afgewerkt. Bekijk onder meer GoPro-beelden van de spectaculaire afdaling!

Vlak na de middag namen 500 renners deel aan de Mid Roc, een sprintversie van de Marathon over 38 kilometer. De recreatieve sporters gaven het beste van zichzelf en zorgden voor een geslaagde eerste editie van de Mid Roc.

Degenen die het op een gezapiger tempo wilden deelnemen, kozen voor de Roc Rouge, een toertocht van 26 kilometer voor mensen die wilden genieten van de omgeving. 200 deelnemers legden de tocht in droog weer af, sommigen op een tanden.

In de vroege namiddag was het tijd voor Roc Carnaval. 12 deelnemers reden de tocht van 26 kilometer. Koning Carnaval van Houffalize koos de best verklede mountainbiker, die zijn lichaamsgewicht in La Chouffe won.

Ook de kinderen konden hun energie kwijt in Houffalize. De jongeren werden in vier leeftijdscategorieën ingedeeld en kregen op een aangepast parcours een leuke initiatie voorgeschoteld.

‘s Avonds konden de toeschouwers genieten van Roc Ruelles, een ludieke en spannende wedstrijd in het centrum van Houffalize. Op een klein parcours, zo’n 600 meter, reden verschillende teams een aflossingswedstrijd met twee renners door de smalle straatjes van Houffalize.

De dag werd afgesloten met een optreden van coverband Hit Me Up op het marktplein van Houffalize.

Deel dit bericht